2015. július 12., vasárnap

Szingapúr... ó, szóval Amerikába mész?

Hát, igen, mikor elmeséltem közelebbi-távolabbi ismerősöknek, hová is megyek, kiderült, hogy hozzám hasonlóan mások sem túl jók földrajzból.

Volt, aki az USÁ-ba, volt, aki Európába tippelte, volt, aki attól féltett, elcserélnek tevére. Így tehát jobbnak látom, ha szentelek ennek a csodás kis országnak egy bejegyzést.


Szingapúr egy városállam Délkelet-Ázsiában, Malajzia mellett. Szóval itt:Az éghajlata trópusi, tehát párás, meleg, egész évben harminc fok körül van a hőmérséklet. Elvileg két évszak van, gyakorlatilag meg nincs nagy különbség, egyik rosszabb, mint a másik.

Szingapúr egy elég fiatal (idén ötven éves), de nagyon gazdag, biztonságos, tiszta és persze éppen ezért elég szigorú állam. Annak ellenére, hogy van néhány érdekes törvénye, mint például nem lehet rágózni, egy nagyon nyitott, befogadó, élhető hely. (Legalábbis ezt hallottam néhány ottlakó magyar ismerősömtől.)

Az államforma elvileg demokrácia, de gyakorlatilag nincs ellenzék. Talán illiberális demokráciának nevezhetnénk. (haha :D)

Nos, egy biztonságos, tiszta, gazdag, multikulturális országba megyek Ázsiába, ahol nem fognak eladni rabszolgának, illetve nem leszek senki nyolcadik felesége sem.


Igen, lusta vagyok még tovább írni, ha valaki többet szeretne tudni Szingapúrról, a Wikipédián talál még információt. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése